geschiedenis


Ben je geïnteresseerd in de heemkunde van Waarbeke neem dan contact op met Gerardimontium, de vereniging voor lokale geschiedenis in Geraardsbergen.

Het Rijk van Lobo • legendarische dierentuin

In Waarbeke hield pastoor De Wolf er een eigen zoo op na, het Rijk van Lobo. Maar toen 25 jaar geleden een koppel poema's ontsnapte en de streek in rep en roer zette werd dit het begin van het einde van de merkwaardige dierentuin van de pastoor.

Klik hier voor meer info.

Herman Mignon • Olympisch atleet

Afstandsloper Herman Mignon groeide op in Waarbeke. In 1969 haalde hij zijn eerste nationale titel. In 1972 werd Mignon voor het eerst bij de senioren Belgisch kampioen Alle Categorieën op de 800 m en op de 1500 m. Tijdens de Olympische Spelen van 1972 en 1976 liep hij in de finale! 

Klik hier voor meer info.

Waarbeke Herleeft • jaarlijkse dorpsfeesten

De vereniging ' Waarbeke Herleeft ' slaagde er vele jaren in om een ganse schare mensen te verzamelen rondom een zomers dorpsfeest. In de hoogdagen kwamen hier jaarlijks wel een duizendtal mensen op af. De dorpsfeesten brachten niet alleen Waarbekenaars bijeen, maar reikten ook uit naar de omliggende dorpen. Als randanimatie was er vaak een een barbecue, kinderanimatie, een jogging-stratenloop voor jong en oud, genoemd naar Herman Mignon, met 's avonds een muzikaal optreden in een feesttent op het Waarbekeplein.