nieuws

Hier vind je info over initiatieven voor het hele dorp en nieuws dat Waarbekenaren aanbelangt.


Barbecue Waarbeke 2022

"Met een knipoog naar de gouden jaren van de Waarbeekse Breughelfeesten, brengen we de dorpelingen graag samen met hun vrienden en familie op onze derde dorpsbarbecue ten voordele van de speelpleinwerking."
De Dorpsraad verwelkomt jullie met veel plezier in feestzaal Lobo op 14 augustus 2022 - eten van 11u30 tot 15u. Op het plein zal Bar Lobo Tropical open zijn tot lang na 15u.
Volwassene 20€ - Kind 10€ - incl.3 soorten vlees en verse groenten
Voor de kindjes is er een springkasteel & de ijscovrouw komt langs met een gratis, verfrissend ijsje!

Meer info: klik hier

Landschapsevent Herbronnen tussen Dender en Mark

Enthousiaste streekgenoten sloegen de voorbije twee jaar de handen in elkaar voor een wel heel bijzonder dubbelproject:
- Tussen Dender en Mark, landschap in beweging • een standaardwerk over de streek
- Bronhuis Dender-Mark • een bezoekersportaal voor het stiltegebied in de zijvleugel van de oude pastorie.
Iedereen is welkom op het landschapsevent HERBRONNEN TUSSEN DENDER EN MARK op dinsdag 31 mei om 20u voor de geanimeerde boekvoorstelling én officiële opening van het bezoekersportaal. Je kan de presentatie live meemaken in het cultuurcentrum Plomblom van Ninove. Gastvrouw Tine Hens (journalist) presenteert een gevarieerd programma met interviews, muzikale interventies en poëtische bijdragen. Muzikale gasten zijn Wouter Vandenabeele (viool) en Sara Salvérius (accordeon). Aansluitend ben je welkom op een gezellige drink. Gratis toegang! Reserveren uiterlijk op vrijdag 27 mei is verplicht en doe je online via onderstaande link. Het boek is te koop op het landschapsevent of online te bestellen via deze link. Wil je de info over het landschapsevent mee helpen verspreiden? Download en deel dan deze flyer.

Lentereceptie • zaterdag 4 juni om 18u

Omdat het opnieuw mag! Eindelijk!
Na enkele uitgestelde nieuwjaarsrecepties konden we ons niet langer inhouden. Daarom organiseert de dorpsraad Waarbeke een lentereceptie. We kijken er naar uit om alle dorpsbewoners nog eens te ontmoeten in zaal Lobo en bij te praten bij een hapje en een drankje.

Ook zoveel goesting? Kom dan zeker af!


Op pad in Waarbeke • Wandelen in coronatijden

Padstappers Geraardsbergen vzw werkte een aantal wandelingen uit om in beweging te blijven dezer dagen. Je kan de kaartjes en GPS-tracks hier raadplegen en downloaden. Klik hier voor het 9 km lange wandelpad dat Waarbeke en Nieuwenhove verbindt. "Voorkom enkel het doorgeven van het virus: wandel niet in groep (max 2 of gezin), hou afstand bij het kruisen van wandelaars, maak geen persoonlijk contact, neem afval mee naar huis en blijf op de paden."


COVID-19 • Solidariteit in Waarbeke

Hoe kunnen we onszelf en elkaar helpen? Misschien zijn Facebook of HOPLR • Waarbeke-Nieuwenhove handige kanalen om elkaar snel en makkelijk aan te spreken. Hierboven vind je een mooi aanbod van een buurman uit de Wallestraat.

Voor gezondheidstips: klik hier

Officiële info over de pandemie: klik hier.


Lenteschoonmaak op zaterdag 28 maart 2020 om 16u - - - UITGESTELD


Laadpalen voor elektrische wagens op het Waarbekeplein

Sinds kort kunnen mobilisten met een electrische wagen ook terecht op het Waarbekeplein. Meer info vind je op de website van Allego.


LEADER-project voor Waarbeke goedgekeurd

Het LEADER-project 2020-'22 dat Waerbeke vzw in 2019 indiende, werd onlangs goedgekeurd. Het gaat om de realisatie en inrichting van een portaal voor bewoners en bezoekers in de oude pastorie (Waerbekehuis). Het project wil bijdragen aan gemeenschapsvorming tussen buurtbewoners, lokale verenigingen en openbare besturen (stad, provincie, Vlaanderen) en bezoekers aan het omliggende landschap en stiltegebied. Voor meer info: klik hier.

Interesse in dit project? Meld je hier.


zaterdag 18 januari 2020 • Nieuwjaarsdrink

Onze allerbeste wensen, een goede gezondheid en veel mooie momentjes van geluk in 2020! Om het jaar in ons dorp geslaagd in te zetten nodigen we jullie graag uit op onze nieuwjaarsdrink op 18 januari 2020 vanaf 18u in Feestzaal Lobo.

Wat staat er op het programma? Gezellig bijpraten en toasten op het nieuwe jaar! Meer moet dat niet zijn.

Voor alle initiatieven van de dorpsraad: klik hier.