nieuws

Hier vind je info over initiatieven voor het hele dorp en nieuws dat Waarbekenaren aanbelangt.

Wandelen in Waarbeke • op pad in coronatijden

Padstappers Geraardsbergen vzw werkte een aantal wandelingen uit om in beweging te blijven dezer dagen. Je kan de kaartjes en GPS-tracks hier raadplegen en downloaden. Klik hier voor het 9 km lange wandelpad dat Waarbeke en Nieuwenhove verbindt. "Voorkom enkel het doorgeven van het virus: wandel niet in groep (max 2 of gezin), hou afstand bij het kruisen van wandelaars, maak geen persoonlijk contact, neem afval mee naar huis en blijf op de paden."


COVID-19 • Solidariteit in Waarbeke

Hoe kunnen we onszelf en elkaar helpen? Misschien zijn Facebook of HOPLR • Waarbeke-Nieuwenhove handige kanalen om elkaar snel en makkelijk aan te spreken. Hierboven vind je een mooi aanbod van een buurman uit de Wallestraat.

Voor gezondheidstips: klik hier

Officiële info over de pandemie: klik hier.


Lenteschoonmaak op zaterdag 28 maart 2020 om 16u - - - UITGESTELD


Laadpalen voor elektrische wagens op het Waarbekeplein

Sinds kort kunnen mobilisten met een electrische wagen ook terecht op het Waarbekeplein. Meer info vind je op de website van Allego.


LEADER-project voor Waarbeke goedgekeurd

Het LEADER-project 2020-'22 dat Waerbeke vzw in 2019 indiende, werd onlangs goedgekeurd. Het gaat om de realisatie en inrichting van een portaal voor bewoners en bezoekers in de oude pastorie (Waerbekehuis). Het project wil bijdragen aan gemeenschapsvorming tussen buurtbewoners, lokale verenigingen en openbare besturen (stad, provincie, Vlaanderen) en bezoekers aan het omliggende landschap en stiltegebied. Voor meer info: klik hier.

Interesse in dit project? Meld je hier.


zaterdag 18 januari 2020 • Nieuwjaarsdrink

Onze allerbeste wensen, een goede gezondheid en veel mooie momentjes van geluk in 2020! Om het jaar in ons dorp geslaagd in te zetten nodigen we jullie graag uit op onze nieuwjaarsdrink op 18 januari 2020 vanaf 18u in Feestzaal Lobo.

Wat staat er op het programma? Gezellig bijpraten en toasten op het nieuwe jaar! Meer moet dat niet zijn.

Voor alle initiatieven van de dorpsraad: klik hier.